• Trainingsbureau sociaal optimaal!

  Voor ouders, kinderen, pubers / jongeren en professionals in het sociaal domein. Professionele trainingen en trajecten op maat gericht op assertiviteit, communicatieve en sociale vaardigheden. Coaching en pedagogisch advies bij (bijzondere) onderwijsvragen en psychosociale problematiek.

 • Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Onze trainingen bieden handvatten in de dagelijkse communicatie in het gezin of op school. Dit door het probleemoplossend vermogen van de kinderen en jongeren te vergroten. Oefenen van sociale situaties en het aanleren van sociale denkpatronen. Kinderen en jongeren kunnen hierdoor beter presteren in een veilige klas of groep en worden sterker in sociale omgang met anderen. Sociaal Optimaal!

  Neem contact met ons op

 • Reacties van deelnemers

 • Ik heb moeite om de boeken in te duiken. Sabina heeft mij goed begeleid gemotiveerd om de opdrachten te maken. Zij heeft altijd wel een grapje, dat maakt coachgesprekken luchtiger. Ze houdt goed contact met leerlingen. Ook buiten de gesprekken. Dat is prettig en voelt minder zakelijk. Dat vind ik belangrijk.

  Lot Kemeling

 • Ik vind de begeleiding heel fijn. Sabina is een goede luisteraar en dacht graag mee met mij. Ik vond het moeilijk om over mijzelf te praten. Sabina liet mij duidelijke voorbeelden zien hoe ik mijzelf kan uiten. Sabina laat mensen doorzetten. Sabina heeft mij geleerd niet te denken maar ook te doen. Dank je wel voor alles.

  Malika Ouhaja

 • Sabina gaat voor de volle 100% Zij heeft alles op de rit en weet wat ze moet doen voor de juiste begeleiding.

  Sabina heeft de opdracht professioneel uitgevoerd. Sabina heeft zich in korte tijd goed ingewerkt. Zowel collega docenten als leerlingen prezen haar vakkundigheid en enthousiasme. Zij bleek betrouwbaar en flexibel inzetbaar.

  Mieke Pater opleidingsmanager Horizoncollege