• SO! Wat een kanjers

  SO! Deze jongeren zijn geslaagd voor de groepstraining bij SO! Trainingsbureau. Zij hebben meer zelfvertrouwen gekregen, gewerkt aan faalangst, somberheidsklachten en omgaan met boosheid. Jongeren zijn getraind in sociale vaardigheden en kunnen weer verder in de toekomst. Wij zijn zo trots op hen!
  Wil je ook je persoonlijke doelen behalen? Meer weten of verwijzen als professional naar deze training? 
  SO! Trainingsbureau biedt vanuit een praktische insteek voor kinderen jongeren (en wanneer gewenst hun ouders) psychosociale hulp waaronder weerbaarheids- en assertiviteitstraining training, pubertraining, emotieregulatie, ouderbegeleiding en pedagogisch advies. Zowel individueel als in kleine groepen. Trajecten en trainingen worden op maat gemaakt wat de aanpak van SO! Trainingsbureau uniek maakt. Daarbij is er tevens een ruim assortiment in keuzes om de training op locatie of bij onze eigen praktijk aan te bieden in Heerhugowaard. We hebben expertise in zowel psychosociale hulp als bijzondere onderwijsvragen waardoor het slagingspercentage hoog is. Een persoonlijke en laagdrempelige benadering is daarbij een belangrijk onderdeel.

  De volgende groepstraining voor jongeren start 7 februari weer. Aanmelden kan nog steeds!
  In een traject van 6 trainingen wordt er gewerkt aan de volgende onderdelen: zelfbeeld, persoonlijk profiel, sterke kanten en leerpunten leren kennen, sociale vaardigheden (leer de stappen), omgaan met emoties (inzicht in helpende en blokkerende gedachten), assertiviteit en weerbaarheid, praktisch (in)oefenen van situaties.

  15 april start tevens de nieuwe training groep 8 - brugklas! 
  De overgang naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Kinderen laten hun vertrouwde school, waar ze acht jaar hebben doorgebracht en alles en iedereen bekend was achter zich. Ze starten op een nieuwe school, met nieuwe klasgenoten, nieuwe leraren en nieuwe vakken. Alles is nieuw, waarbij een enorme toename van zelfstandigheid wordt gevraagd van een kind. In deze training kunnen kinderen van groep 8 en de brugklas van elkaar leren.

  Tijdens deze groepstraining wordt in een traject van 8 trainingen gewerkt aan assertiviteit en weerbaarheid, waarbij er wordt gekeken wat de kinderen/jongeren nodig hebben om een fijne start te maken op hun nieuwe school. In september zijn er tevens 2 terugkomdagen, waarbij er wordt gekeken of het geleerde al wordt toegepast en wat iedereen meemaakt in de eerste schoolweken.

  SO! Trainingsbureau is aangesloten en wordt vergoed door:

  De gemeentes Noord Kennemerland:

  • Alkmaar
  • Heerhugowaard
  • Langedijk
  • Castricum
  • Bergen
  • Uitgeest
  • Heiloo

  Voor meer informatie, neem contact op met Sabina Bos. 

  info@sotrainingsbureau.nl

  06-15600122

  Met vriendelijke groet,

  Het team van SO! Trainingsbureau 

  Sabina Bos, Femke Hinrichs en Sterre Hooijer