• Assertiviteitstraining Kinderen en Pubers

 • Trainingen zijn individueel mogelijk en in groepsverband. Voor wie? Kinderen en jongeren die op een of meerdere gebieden (thuis, op school, met vrienden) vast lopen door een leervraag op het gebied van assertiviteit/ weerbaarheid. De training is gericht op pedagogisch advies, het aanleren van (nieuwe) denkpatronen, reflectie op blokkerende gedachtes en vooral oefenen hoe je dit in de praktijk kunt veranderen. (Evidence based, gericht op transfer) Juist om de stap te maken om het daadwerkelijk te veranderen en te doen! De trainingen worden aangeboden door een gecertificeerd trainer in assertiviteitstrainingen voor kinderen, pubers en (jong) volwassenen.

  Nieuw: Kids & Art
  SO! Trainingsbureau start in oktober 2017 met een nieuwe assertiviteitstraining Kids & Art. Tijdens deze training gaan kinderen tussen de 5 en 9 jaar en 9 en 12 jaar op spelenderwijs kunst maken. Er wordt bijna ongemerkt gewerkt aan assertiviteit en sociale vaardigheden. Kinderen gaan samen en individueel kunst maken, leren ruimte innemen, zich uiten door kunst en een positief zelfbeeld neerzetten. Er wordt samengewerkt met kunstenaars uit de regio (Noord-Holland) en er zal een expositie plaats vinden als echte Kunstenaar. De trainingen worden bij voldoende aanmeldingen gegeven in Schagen, Heerhugowaard en Alkmaar. 

 • Assertiviteitstraining voor Jongeren

  Individuele training op maat.

  Assertiviteit is iets wat voor iedere volwassene wel eens een probleem kan zijn. Wanneer het je in de weg gaat zitten, je (daardoor) niet lekker in je vel zit of je doelen zakelijk of privé niet voldoende kunt behalen kan de tijd voor jezelf nemen door een training te volgen een goed besluit zijn.

  De training gericht is op zelfreflectie. Het leren herkennen van blokkerende gedachtes en helpende gedachtes. Door middel van gesprekken en oefeningen uit een zelfstudiemap werk je aan je eigen gestelde doelen. De training is gericht op transfer naar de dagelijkse praktijk. Je voert de opdrachten in het dagelijks leven uit en wordt hierbij ondersteund door de coach.
  Wat wil je bereiken? Wanneer ga je iets aan of uit de weg? Wat zijn de achterliggende beweegredenen?
  Je gaat je zelfbeeld nader onderzoeken maar vooral ook doen!
  De training is een praktijkcursus. Een deel is zelfstudie, een deel telefonische of digitale ondersteuning, een persoonlijk consult, tussentijds en eindevaluatie. Vervolgens kun je met aangeleerde methodes en opdrachten zelfstandig blijven toepassen. Een terugkomdag individueel of met andere cursisten is inbegrepen.

 • Afgeronde opdrachten / reviews

  • Geruime ervaring in individuele coaching en het geven van assertiviteitstraining voor (jong) volwassenen.