• Faalangst

 • Wat is faalangst?

  Bij faalangst wil je situaties vermijden waarin iemand je (kan) beoordelen, maar het kunnen ook gedachten zijn dat je het niet goed genoeg doet. Heel vervelend omdat er in het leven veel situaties zijn waar je graag iets goeds wilt doen, bijvoorbeeld op school, bij sport of thuis. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin je soms beoordeeld wordt of moet presteren.

  Bij faalangst ligt het probleem in het cognitieve gebied in je hersenen. Hierbij kun je denken aan (belemmerende) gedachten zoals “dit kan ik niet”. Het cognitieve heeft effect op het emotionele, waardoor een gedachte om kan slaan in lichamelijke klachten (denk aan hoofdpijn, zweten, trillen). 

  Wat kan SO! Trainingsbureau voor jou doen

  SO! Trainingsbureau is gespecialiseerd in faalangstreductie. Onze trainers kijken samen met u en uw kind waar de klachten vandaan komen. Gaat het actieve of passieve faalangst of is er wellicht iets anders aan de hand?

  Vervolgens maken we een plan van aanpak op maat en starten we de trainingen. De sociaal cognitieve trainingen en oefeningen helpen je anders te denken en om te gaan met angsten, spanningen en stress. ​​We pakken de blokkerende gedachten aan.

  Wij kunnen ouder(s)/verzorgers en/of school erbij betrekken om de klachten te laten afnemen.  Onze SO! Professionals zorgen in samenwerking met de omgeving en uw kind ervoor dat klachten verminderen. ​

  Naast individuele trainingen, geven wij ook groepstrainingen over faalangst.

  Tips

  Wil je meer weten over faalangst, bekijk dan ook onze blog.

  Meer informatie

  Wil je meer weten over onze aanpak en trainingen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.