• Groepstraining 11 – 14 jaar start 11 mei 2020

 • Sociale vaardigheden, assertiviteit, weerbaarheid, sociaal cognitieve trainingen voor kinderen 11-13 jaar (brugklas).

  Inhoud
  Deze trainingsmodule bestaat uit 8 trainingsdagen op maat, inclusief voorbereiding, opdrachten, en trainingsverslag.

  Data: start 11 mei 2020, 18 mei, 25 mei, 30 mei, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni.
  Tijd: 16.00 – 17.00.

  Onderwerpen: zelfbeeld, persoonlijk profiel, sterke kanten en leerpunten leren kennen, sociale vaardigheden (leer de stappen),  omgaan met emoties (inzicht in helpende en blokkerende gedachten), assertiviteit en weerbaarheid, praktisch (in)oefenen van situaties. Om leren gaan en inzicht krijgen in de eigen psychosociale klachten, maar ook een steun voelen door de groepsleden en dit samen te oefenen en tips en ervaringen te kunnen delen. 

  Tijdens deze groepstraining wordt in een traject van 8 trainingen gewerkt aan assertiviteit en weerbaarheid, waarbij er wordt gekeken wat de kinderen/jongeren nodig hebben om dit schooljaar goed af te ronden en voldoende weerbaar te worden. Kinderen krijgen in deze training de expertise en begeleiding die zij nodig hebben om in het Voortgezet Onderwijs weerbaar te zijn.
  We leren kinderen een positief zelfbeeld op te bouwen, emoties te kunnen reguleren en (weer) lekker in je vel te komen.  De kinderen leren omgaan en inzicht te krijgen in de eigen psychosociale klachten, maar ook een steun voelen door de groepsleden en dit samen te oefenen en tips en ervaringen te kunnen delen.

  Hoe: door oefenen, inzicht gevende groepsgesprekken, in tweetallen en kleine groepjes tussentijds te werken, muzisch agogische technieken, spelvormen, creativiteit, het 5-G model, thuisopdrachten en het DOEN, toepassen met elkaar.

  Thuisopdrachten en advies bij de opdrachten/ vragen voor ouder(s)/ betrokkenen.
  Tussentijdse evaluatie na de module met de groep (terugkomdagen in september).

  * Leeftijd 11 t/m 12-13 jaar. Groepsgrote maximaal 8 jongeren (richtlijn). Trainer  en co-trainer. *CRKBO & SKJ geregistreerd, gediplomeerd bevoegd docent en trainer.

  Locatie: Stationsplein 99-229 Heerhugowaard (Hoofdgebouw). Je wordt voor aanvang 16.00 bij de receptie opgehaald. 

  Aanmelden

  Je kunt meer informatie over de (mogelijkheden van) training en/of je aanmelden via info@sotrainingsbureau.nl. Of neem telefonisch contact met ons op.