• Groepstraining sociale vaardigheden & assertiviteit 11-13 jaar

 • Sociale vaardigheden, assertiviteit, weerbaarheid. Sociaal cognitieve trainingen op maat voor kinderen 11-13 jaar, richtlijn groep 8 – brugklas.

  Inhoud

  SO! Trainingsbureau organiseert deze training op maat in 8 trainingsdagen en een terugkomdag. De training is inclusief voorbereiding, opdrachten en trainingsverslag. De module start 6 januari 2020 .

  Data: 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart, 30 maart, 13 april
  Tijd: 16.00 – 17.00.

  Tijdens deze groepstraining wordt in een traject van 8 trainingen gewerkt aan assertiviteit en weerbaarheid, waarbij er wordt gekeken wat de kinderen/jongeren nodig hebben om dit schooljaar goed af te ronden en voldoende weerbaar te worden. Verder wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld opbouwen, emoties kunnen reguleren en (weer) lekker in je vel komen.  De kinderen leren omgaan en inzicht te krijgen in de eigen psychosociale klachten, maar ook een steun voelen door de groepsleden en dit samen te oefenen en tips en ervaringen te kunnen delen.

  Onderdelen: zelfbeeld, persoonlijk profiel, sterke kanten en leerpunten leren kennen, sociale vaardigheden (leer de stappen),  omgaan met emoties (inzicht in helpende en blokkerende gedachten), assertiviteit en weerbaarheid, praktisch (in)oefenen van situaties. Leren omgaan en inzicht krijgen in de eigen psychosociale klachten, maar ook een steun voelen door de groepsleden en dit samen te oefenen en tips en ervaringen te kunnen delen. 

  Hoe: door oefenen, inzicht gevende groepsgesprekken, in tweetallen en kleine groepjes tussentijds te werken, muzisch agogische technieken, het 5-G model, thuisopdrachten en het DOEN, toepassen met elkaar.

  Thuisopdrachten en advies bij de opdrachten/ vragen voor ouder(s)/ betrokkenen.
  Tussentijdse evaluatie na de module met de groep (terugkomdagen in september).

  * Leeftijd 11 t/m 12-13 jaar. Groepsgrootte maximaal 8 jongeren (richtlijn). Trainer  en co-trainer. *CRKBO & SKJ geregistreerd, gediplomeerd bevoegd docent en trainer.

  Locatie:  Zakenstation, Stationsplein 99, trainingslokaal 229  (op loopafstand van het station Heerhugowaard) inclusief begeleiding bij opdrachten. 

  Aanmelden

  Je kunt meer informatie over de (mogelijkheden van) training en/of je aanmelden via info@sotrainingsbureau.nl. Of neem telefonisch contact met ons op.