• Hallo ik ben Lizzy!

  Vandaag schrijft Lizzy de blog voor SO! Trainingsbureau. Ik ben trots om te kunnen zeggen dat Lizzy veel heeft bereikt.  Lizzy heeft inmiddels fulltime werk gevonden en volgt een nieuwe opleiding. Lizzy deelt vandaag haar persoonlijke ervaringen van het coachingstraject wat zij heeft gevolgd bij SO! Trainingsbureau:
  SO! Wat kan er toch ontzettend veel veranderen in 4 maanden. Voor het eerst in mijn leven voel ik me georganiseerd, serieus genomen en zelfstandig. Ik weet wat er van me wordt verwacht en ik weet wat me te doen staat. Eindelijk mis ik geen afspraken meer en de afspraken die ik heb daar bereid ik me super goed op voor. Mensen staan verrast van mij volwassenheid en scherpe opmerkingen. Het grappige hieraan is eigenlijk dat het altijd al in me heeft gezeten al die tijd kon ik het al. Ik zag het zelf alleen nog niet in. Ik zag te veel obstakels en daar legde ik teveel de focus op. Ik heb geleerd dat het je eigen keuze is waar je naar kijkt. Natuurlijk kunnen er dingen in het leven tegen zitten bijvoorbeeld dat het uit gaat met je relatie, maar dat betekend niet dat je minder je best hoeft te doen op school of dat je een 'once in a life time' kans moet afwijzen.

  Het vreselijkste gevoel wat ik ken is niet lekker in je vel zitten. Het ging niet lekker op school, thuis en mijn relatie was nou ook niet ideaal om het zo maar te beschrijven. Het was echt een puinhoop in mijn leven. Je hebt de gezegde "door de bomen het bos niet meer zien", nou daar had ik dus behoorlijk last van zo chaotisch dat ik was. Om hulp vragen komt niet in mijn woordenboek voor, dat komt door mijn koppige karakter. 
  Toen ontmoeten ik Sabina, zij prikte dwars door me heen, alsof ze het kon ruiken. Vanaf dit moment is mijn leven positief veranderd. Niet voor iedereen.. mijn vader baalt ontzettend dat ik ben gestopt met mijn opleiding, maar volgens mij merkt ook hij dat ik nu eindelijk met mezelf overweg kan. Ik zat zo erg in de put, voelde me de hele dag door ellendig en verdrietig. Toen wist ik dat ik moest reageren op het aanbod van de hulp van Sabina. Erger dan dit kon ik toch niet zinken dacht ik bij mezelf. Ik schaam me niet voor me ouders nooit gedaan ook, maar als je ouders op je 'zelfstandige' school moeten komen weet je ook wel dat er iets niet goed zit. Ik ben met Sabina een traject in gegaan waarin ik aan mezelf heb gewerkt en ik ben zo gegroeid als persoon. Ik plan nu alles en ik ben er nog goed in ook, ik zeg nee tegen mensen, ik ben gegroeid in het communiceren met anderen en heb minderheden in het leven leren accepteren. 
  Eindelijk ben ik trots op mezelf! Ik heb het zo zwaar gehad emotioneel en eindelijk begin ik het einde te zien. Uiteraard met de hulp van Sabien, maar ik heb uiteindelijk zelf de weg eruit gevonden. En hoe het voelt? Eindelijk is me verdriet weg en in tegenstelling tot dat ben ik nu vrolijker aan het worden. Dit gebeurt niet binnen een week. Ik heb geleerd dat zolang jij zelf het verschil voelt het niet uit maakt wat ander vinden. 
  Nee ik ben er nog niet, maar ik weet wel eindelijk van mezelf dat ik het kan en dat het in met zit!