• Sociale vaardigheden PLUS

 • Hoe luister je naar iemand? Hoe ga je met iemand in gesprek? Hoe leer je meer contact te maken, ook bij onbekenden, iets te bespreken of vragen te stellen en door te vragen? Door de creatieve aanpak van onze coaches en succesvolle methodes, werken we aan de doelen op een tempo die bij het desbetreffende kind/jongere past.

  Dankzij onze expertise en met onze ervaring hebben wij al vele kinderen en jongeren getraind om sociale vaardigheden aan te leren. Onze sociale vaardigheden PLUS trainingen leren jou de vaardigheden te ontwikkelen die je zoekt, ook wanneer je basistrainingen zoals Rots en Water, Kanjer trainingen of een andere training op school al eens geprobeerd hebt.
  Want echt een stap kunnen maken op dit vlak vraagt maatwerk en veel expertise. En dat is nu net de kracht van SO! Trainingsbureau! Het wordt nog wel eens onderschat hoe ingewikkeld het kan zijn het ook echt te leren DOEN en toe te passen.

  Je leert op een uitgebreide en praktische manier de gewenste sociale vaardigheden bij SO! Trainingsbureau.

  Aanpak
  We maken een sterke analyse, samen met onze orthopedagoog, om te bepalen waar de vraag nu echt zit en wat er nodig is. Door de muzische agogische aanpak (spelenderwijs) kijken we naar jouw leerstijl en wat het beste past bij je.  Je leert op basis van bewezen methodes, stap voor stap de diverse vaardigheden en ook hoe je het in je eigen leven, je eigen klas, bij je leeftijdsgenoten kunt leren toepassen. Sociale vaardigheden m.b.t. assertiviteit, iets bespreken, een praatje maken, grenzen aangeven, je mening aangeven, maar ook leren omgaan van grenzen van de ander kun je heel praktisch leren. Wanneer een kind dit beheerst, betekent het ook dat hij een empathisch vermogen heeft.

  Je kunt dit zowel in groepsverband leren als individueel of een combinatie van beiden. Net wat jij nodig hebt. We werken volledig op maat en vraaggericht. Dus ook op locatie, thuis of op school. We stellen een uniek traject samen waarin je voldoende wordt uitgedaagd maar nooit overvraagd. Onze jeugdprofessionals, zorg coördinator en orthopedagoog en jongerencoach hebben de expertise om goed in te schatten wat je nodig hebt.

  Resultaat
  Je leert de vaardigheden die je wenst aan te pakken. Je hebt er inzicht in wat moeilijk is én waar je talenten liggen. Je krijgt handvatten voor je eigen leven hoe je dit kunt doen. Je hebt door de oefeningen en advies samen met je omgeving een plan op maat om het daarna zelf aan te kunnen pakken. Sociaal Optimaal! Op jouw eigen unieke wijze.

  Het beheersen van deze vaardigheden is iets waar je je hele leven profijt van zult hebben. Je gaat velen situaties tegenkomen waarin het nodig is om sociaal vaardig te zijn.  Je leert het bij SO! Trainingsbureau.

  Tip

  Lees onze blogs over onze aanpak sociale vaardigheden

  Meer weten?

  Wil je meer weten over onze aanpak en trainingen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.