• Somberheid, piekeren, angstklachten

 • Af en toe niet lekker in je vel zitten, of gewoon je dag niet hebben, is herkenbaar voor velen.  Wanneer je echter merkt dat je er lange tijd last van hebt, of dat het je belemmert in het dagelijkse leven, is het verstandig om er iets mee te doen. Kinderen en/of jongeren tot 18 jaar zijn in zo’n geval bij SO! Trainingsbureau in goede handen. 

  Wat kan SO! Trainingsbureau hierin doen

  Ieder kind, iedere jongere is uniek op zijn eigen manier. Daarom stellen onze  jeugdprofessionals samen met ouders en/of kind/jongere alijd een persoonlijk en op maat plan van aanpak op. Dit plan is specifiek gericht is op de hulpvraag, klachten en omgeving/gezin en wensen (wat wel, wat niet) van het desbetreffende kind/jongere. Op deze manier sluiten de trainingen aan op de daadwerkelijke behoeften en zullen ook écht resultaat opleveren. 

  Er kunnen verschillende redenen zijn voor sombere of piekergedachten. Deze brengen we samen in kaart tijdens een gesprek. Een belangrijke eerste stap. Vervolgens leer je stap voor stap door gesprekken, oefeningen en (thuis)opdrachten op een praktische manier stappen te zetten. De praktische vaardigheden doorbreken sociaal isolement. Dankzij de training voor sociale vaardigheden leren je hoe je hierover in gesprek kan (durven) gaan.  

  Bij SO! Trainingsbureau ontwikkelen en vernieuwen wij unieke trainingsmethodes om kinderen en jongeren met klachten op het gebied van piekeren, somberheid of angsten, zoveel mogelijk op maat verder te kunnen helpen. Dankzij onze persoonlijke en op maat werkwijze en onze unieke trainingsmethoden hebben wij inmiddels veel jongeren en kinderen met deze klachten kunnen helpen.

  De trainingen helpen om weer grip te krijgen, zelfvertrouwen te ontwikkelen, weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

  Tips

  Ben of ken jij iemand die last heeft van somberheid of piekergedachtes, neem actie! Vraag om hulp in je eigen omgeving, een luisterend oor. Schakel tijdig professionele hulp in, dit kun je doen door naar de huisarts te gaan en die kan jou doorverwijzen.
  Vind je dit lastig? Voor vragen mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen want SO! helpt graag!

  Op de website www.gripopjedip.nl kun jij jezelf en je somberheid (evt. samen met je ouders) testen. 

  Met spoed hulp nodig? Kijk op de website www.113.nl  of bel 0900-0113 

  Sinds 1 juli 2018 is er een nieuwe regionale crisisdienst voor kinderen en jongeren tot 18 jaar in de regio Noord-Holland-Noord. Zowel inwoners van Noord-Holland-Noord als professionals kunnen 24 uur per dag en zeven dagen in de week bellen met de Crisisdienst Jeugd NHN op telefoonnummer 088 – 7778887.

  Meer informatie

  Wil je meer weten over onze aanpak en trainingen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.