• Wat als je kind snel overprikkeld lijkt, opziet tegen sociale activiteiten en graag alleen speelt? Wellicht is je kind introvert! Een introvert persoon heeft de voorkeur voor een rustige omgeving met weinig (sociale) prikkels en is meer naar binnen gericht. Een introvert laadt op door alleen te zijn of in een kleine groep mensen. Introversie wordt, onterecht, vaak vergeleken met verlegen, angstig of niet sociaal zijn.

  Bij SO! Trainingsbureau kunnen kinderen en ouders leren hoe hiermee om te gaan. Bij SO! Trainingsbureau hebben we veel expertise in advies en training op maat. Wij hebben methodes om jezelf beter te leren kennen. Bijvoorbeeld: een oefening waarbij je leert wat jou energie geeft en wat juist niet, hoe je je fijn kunt voelen in sociale situaties en omgaat met prikkels. Tevens de blokkerende gedachten herkennen, de oorzaken ervan, en begeleiden we je in hoe je om kunt gaan met spanningsklachten en onzekerheid. Hoe fijn als je weet waarom je sommige situaties lastig vindt en weet hoe je ermee om kunt gaan?

  Herken jij je kind in de omschrijving van een introvert? Bekijk dan de 4 SO! Trainingsbureau tips!

  Tip 1: Verken langzaam een nieuwe situatie
  Het helpt om een nieuwe situatie voor te bespreken en voor te bereiden en samen aan te gaan. Bespreek bijvoorbeeld welke mensen er zullen zijn of wat er gaat gebeuren. Ook kun je oefenen wat je kunt zeggen wanneer je het spannend vindt om een gesprekje aan te knopen. Bij SO! Trainingsbureau oefenen we ook situaties die je lastig vindt. We gaan ook na welke blokkerende gedachten ervoor zorgen dat je de situatie lastig vindt en leren jou hoe je deze gedachten weer helpend maakt.

  Tip 2: Neem op tijd rust
  Sociale situaties kunnen voor introverten erg vermoeiend zijn. Daarom is het belangrijk om af en toe rust te nemen. Een kind vindt dit vaak lastig om zelf te voelen dat hij/zij dit nodig heeft. Daarom kan de ouder dit aangeven. Denk bijvoorbeeld aan even naar een andere ruimte kunnen gaan of een rustiger plekje. Een rustige activiteit doen kan ook helpend zijn, neem bijvoorbeeld een kleurboek mee als je ergens naartoe gaat waar het druk kan zijn.

  Tip 3: Geef erkenning
  Introverte kinderen kunnen zich soms anders voelen dan de rest. Laat weten dat kind goed is zoals hij/zij is. Wanneer je kind iets doet waarvan je weet dat dit spannend is voor hem/haar laat dit dan ook weten. Laat ook weten dat het oké is als je kind alleen wilt spelen in plaats van altijd samen.

  Tip 4: Leer voor jezelf opkomen
  Wanneer je kind voor zichzelf kan opkomen kan je kind ook zijn/haar behoeften duidelijker maken. Je kind kan dit leren door dit te trainen. Bij SO! Trainingsbureau trainen we praktisch hoe je voor jezelf op kunt komen.

  SO! Trainingsbureau in Noord-Holland biedt voor de hele regio trajecten op maat. We kijken breed met jou en je ouders wat er speelt en oefenen we door te doen! Naast de individuele trajecten bieden we ook faalangst-trainingen en psychosociale gedragstraining in groepen (ook bij scholen op locatie) SO! Kun je ook van elkaar en jezelf leren, oefenen en is het helpend om te weten dat je niet de enige bent!

   

  Meer weten?
  Neem vrijblijvend contact op door te bellen naar: 06- 15600122 of laat een berichtje achter via info@sotrainingsbureau.nl

   

   

  Bron: Mynd.nl en Npofocus.nl